skip to Main Content
Επάγγελμα Φορτηγατζής

Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !

Οι φορτηγατζήδες την δεκαετία του 1980

Επάγγελμα Φορτηγατζής : Ένα ντοκιμαντέρ από το αρχείο της ΕΡΤ που αποτυπώνει μια άλλη εποχή και συνάμα μια άλλη γενιά φορτηγών άλλης τεχνολογίας χωρίς την ασφάλεια που υπάρχει σήμερα.

Άλλοι δρόμοι , άλλοι οδηγοί , άλλα μεροκάματα, σκηνές που μένουν χαραγμένες από το δυσκολότερα και πιο μοναχικά επαγγέλματα του κόσμου.

Στα πλάνα υπάρχει και η μουσική την εποχής που … δεν διαφέρει από την μουσική που ακούν σήμερα οι οδηγοί αφού οι στίχοι κρύβουν το πόνο της μοναξιάς και του έρωτα, είναι βλέπετε αυτή η κουλτούρα και των σημερινών φορτηγατζήδων το οποίο αντικατοπτρίζει την Ελληνική κουλτούρα.

Αυτό είναι καλό γιατί οι οδηγοί ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο και περνούν αυτό το “γλέντι” – αυτή την θέρμη που έχουμε στην Ελλάδα.

Στην Falieros Moving έχουμε κρατήσει αυτή την κουλτούρα αλλά και έχουμε αναπτύξει και μια νέα με νέους οδηγούς που αποκτούν καθημερινά εμπειρία και επαγγελματισμό είτε είναι διεθνής η μεταφορά – μετακόμιση είτε είναι διεθνής περνάμε και εμείς στις νέες γενεές τις αξίες από το 1998 !

Falieros TV Video:

 

Λίγα Ιστορικά στοιχεία για τον Φορτηγατζή

Αν κάποιος θέλει να γίνει οδηγός ή ιδιοκτήτης φορτηγού θα πρέπει να αγαπάει το επάγγελμα. Να αγαπάει το φορτηγό. Το φορτηγό δεν αγοράζετε. Κληρονομείτε. Από παππού  σε μπαμπά και σήμερα οι γιοι. Πάνω από τέσσερις γενιές φορτηγατζήδων υπάρχουν σήμερα στην Ελληνική χερσαία μεταφορά.

Οικογένειες που έχουν δώσει τη ζωή τους για αυτό. Και οικογενειάρχες που ζουν από το επάγγελμα του Μεταφορέα!

Επάγγελμα ΦορτηγατζήςΤη δεκαετία του 60΄, το ελληνικό εμπόριο άνοιξε φτερά. Χιλιάδες οικογένειες ζούσαν από το επάγγελμα του μεταφορέα. Μικρού ή μεγάλου. Οδηγός και ιδιοκτήτης ήταν ένα. Και η γυναίκα στο γραφείο. Μαζί με τα παιδιά.

Σήμερα, αυτά, έχουν αναλάβει την κληρονομιά των μπαμπάδων τους. Παλεύουν κάθε μέρα στους δρόμους για να… παλέψουν με το τέρας. Το τέρας της ελληνικής Πολιτείας που τους έχουν τσακίσει την τσέπη, με τους δυσβάσταχτους και κυρίως παράλογους φόρους.

Όμως, το φορτηγό δεν κλατάρει. Όσο και αν το χτυπάνε. Όσο και αν κάποιοι επιβουλεύονται τη διάλυση του, για να εξυπηρετήσουν τα ξένα συμφέροντα. Η ελληνική μεταφορά αντέχει.

Διαβάστε Επίσης για τους φορτηγατζήδες και δείτε ένα νέο Video εδώ 
Η Πρώτη μεταφορική στην Αθήνα είναι εδώ :

Συμπληρώστε την φόρμα για μετακόμιση στην Ελλάδα κάνοντας κλικ εδώ 

Συμπληρώστε την φόρμα για μετακόμιση στο Εξωτερικό κάνοντας κλικ εδώ

Eπικοινωνήστε στο τηλέφωνο: +30 210 2616522

Στο email μας : [email protected]

Φόρμα επικοινωνίας και CHAT κλικ εδώ 

Νέο ! Επικοινωνήστε μέσω εικονικής πραγματικότητας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Ήξερες ότι …

Η λέξη “νταλίκα” προέρχεται από την τουρκική “talika”, που σημαίνει κάρο ή τετράτροχο όχημα αναρτημένο με λουριά σε ζώο. Όλοι οι αγωγιάτες που πληρώνονταν για να μεταφέρουν κάτι κάπου, χρησιμοποιούσαν κάρα αυτού του είδους.

Με το πέρασμα του χρόνου και με την εξέλιξη της τεχνολογίας, όλα αυτά τα κάρα έγιναν φορτηγά και νταλίκες και οι αγωγιάτες μεταφορείς. Και μπορεί η τεχνολογία να έκανε τα πράγματα πιο εύκολα και πιο γρήγορα για εκείνους, η δουλειά του οδηγού φορτηγού όμως δεν άλλαξε και πολύ.

Όταν τα ζώα τραβούσαν τις “talikες”, ο ζωηλάτης έπρεπε να φροντίζει το ζωντανό που έκανε τη σκληρή δουλειά. Να το ταΐζει καλά, να το ξεκουράζει συχνά, να το βοηθάει στις δύσκολες ανηφοριές, να το επιβραβεύει, να το ενθαρρύνει. Η σχέση τους μόνο απλή δεν ήταν.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα σύγχρονα φορτηγά με τους τεράστιους σε ροπή πετρελαιοκινητήρες και την απίστευτη ελκτική ικανότητα.

H Ζωή μου ως νταλικέρης 4τροχοί διαβάστε περισσότερα 

keywords:  μεταφορική αθήνα μεταφορική ελλάδα μετακομιση αθήνα μετακομίσεις αθήνα τιμές μεταταφοράς αθήνα φορτηγατζής φορτηγατζήδες φορτιγατζίδες αυτοψία μετακόμιση σπιτιού στην ελλάδα , επαγγελματίες στην μεταφορά – μετακόμιση ηλεκτρικών συσκευών ελλάδα – μετακομιση στο εξωτερικο κοστος –  Μεταφορα οικοσκευησ στο εξωτερικο – Ψάχνεις για Μετακομιση στο εξωτερικο Γερμανία Αγγλία Βουλγαρία Βέλγιο Ιταλία λουξεμβουργο ισπανια γαλλια μονακο Μετακομίσεις εξωτερικού  εργασια στο βελγιο για ελληνες βασικος μισθος βελγιο Μισθοι στο βελγιο Μεταφορικη βελγιο ελλαδα οικονομική μεταφορική για μετακόμιση στην ελλάδα μετακόμιση τιμές

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ FALIEROS MOVING

Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !
Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !
Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !
Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !
Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !
Επάγγελμα Φορτηγατζής ένα ντοκιμαντέρ 45 χρονών !

FalierosVR για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Falieros Moving