skip to Main Content
Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24

Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24

Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving

Κόστος διαβίωσης στο Βέλγιο

Δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες βρίσκονται στη λίστα με τις 50 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, γενικά, το κόστος διαβίωσης στο Βέλγιο θεωρείται μάλλον υψηλό. Υπάρχουν όμως τρόποι για να μειώσετε σημαντικά το κόστος διαβίωσης στο Βέλγιο. Ένα είναι οι δημόσιες συγκοινωνίες, που είναι καλές και οικονομικές. Μια μηνιαία κάρτα κοστίζει μεταξύ 35-50 ευρώ. Για λογαριασμούς σπιτιού υπολογίστε περίπου 125 ευρώ το μήνα. Αν μείνετε κοντά στα σύνορα, ίσως είναι καλύτερα να τα περνάτε για τα ψώνια σας, αφού οι τιμές στα σούπερ μάρκετ είναι γενικά 10-15% χαμηλότερες.

H εργασία στο Βέλγιο
Όπως ήδη αναφέραμε, το γεγονός ότι είναι η έδρα πολλών ευρωπαϊκών θεσμών, είναι τοπ προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για το κεφάλαιο μισθοί και δουλειά στο Βέλγιο. Οι περισσότερες θέσεις για εργασία στο Βέλγιο βρίσκονται στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αμβέρσα, η οποία είναι παγκοσμίως γνωστή για το εμπόριο διαμαντιών.

Ευκαιρίες για εργασία στο Βέλγιο προσφέρουν οι τομείς των υπηρεσιών, το εμπόριο, της πληροφορικής, οι τράπεζες και η υγειονομική περίθαλψη. Ο μέσος μισθός στο Βέλγιο είναι περίπου 2.000 ευρώ, καθαρά.

Αν η μετακόμιση στο Βέλγιο αφορά όλη την οικογένεια, ή αν πάτε για σπουδές, θα αναρωτιέστε πώς είναι η εκπαίδευση στο Βέλγιο Το γεγονός ότι είναι τριγλωσσική χώρα, μοιραία επηρεάζει και το πώς είναι η εκπαίδευση στο Βέλγιο. Κάθε κοινότητα έχει το δικό της εκπαιδευτικό σύστημα, αν και με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Επίσης οι σπουδές είναι αρκετά φθηνότερες συγκριτικά με τις ΗΠΑ για παεάδειγμα.

Νηπιαγωγείο
Τάξεις: 3-6
Υποχρεωτικό: Όχι

Πρωτοβάθμια
Τάξεις: 6-12
Υποχρεωτικό: Ναι

Δευτεροβάθμια
Τάξεις: 12-18
Υποχρεωτικό: Όχι

Δημόσια και ιδιωτική περίθαλψη στο Βέλγιο
Η ασφάλιση υγείας είναι υποχρεωτική μετά τη μετακόμιση στο Βέλγιο. Μπορεί να χρειαστούν 3 με 6 μήνες πριν γίνει δεκτή η αίτησή σας, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφάλιση μέχρι τότε. Μόλις γίνει αποδεκτή η αίτηση, θα λάβετε έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, με τον οποίο θα έχετε πρόσβαση στη βελγική δημόσια περίθαλψη. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα και για ιδιωτική ασφάλιση.

Τι άλλο να ξέρετε για τη ζωή στο Βέλγιο
Ένα από τα βασικά όσων πρέπει να γνωρίζετε για τη μετακόμιση στο Βέλγιο, είναι ότι θα πρέπει να συνηθίσετε να ακούτε τρεις διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα σε ποια περιοχή βρίσκεστε!

τα Ολλανδικά – που αποκαλούνται μερικές φορές ανεπισήμως Φλαμανδικά και ομιλούνται στη Φλάνδρα στα βόρεια,
τα γαλλικά -που ομιλούνται στη Βαλλωνική Περιοχή στα νότια,
τα γερμανικά -που ομιλούνται σε 9 δήμους στα ανατολικά, στην επισήμως αναγνωρισμένη μειονότητα Γερμανόφωνων,
αν μείνετε στις Βρυξέλλες, σίγουρα θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μόνο με τα αγγλικά.

Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24

CheckList για το Βέλγιο τα πιο σημαντικά !

Μόλις πάτησες σε βελγικό έδαφος με μεγάλη βαλίτσα και πολλά όνειρα ;

Θα  σε βοηθήσουμε στα πρώτα βήματα στην μετακόμιση στο βέλγιο, προτείνοντάς σου κάποιες κινήσεις που καλό είναι να γίνουν όσο νωρίτερα γίνεται, και που θα κάνουν την ζωή σου ευκολότερη!

H Falieros Moving θα είναι κοντά σου στα πρώτα βήματα και με την εμπειρία του θα σε συμβουλέψει για ότι χρειαστείς ειδικά για να εγκατασταθείς γρήγορα εύκολα και οικονομικά η μετακόμιση θα γίνει χωρίς άγχος με ηρεμία σε ότι μας ζητήσεις.

1. Αναζήτηση εργασίας στο Βέλγιο

Πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση εργασίας, βεβαιώσουν ότι το βιογραφικό σου και το cover letter σου συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του πεδίου εργασίας που αναζητάς. Εργασία μπορείς να ψάξεις online ή με την βοήθεια κάποιου πρακτορείου. Διάβασε και το σχετικό μας άρθρο με link για εργασία στο Βέλγιο, εδώ!

2. Εγγραφή στον Δήμο Βελγίου

Εφόσον έχεις βρει σπίτι, θα πρέπει να κάνεις την εγγραφή σου στον δήμο σου (maison communale/gemeentehuis) εντός 8 ημερών από την άφιξή σου (εάν σκοπεύεις αν μείνεις στο Βέλγιο για παραπάνω από 3 μήνες). Μόλις η αίτηση ολοκληρωθεί, θα λάβεις την Βελγική eID-card μετά από μερικές εβδομάδες. Αυτή η ηλεκτρονική ταυτότητα, αποτελεί την απόδειξη κατοικίας σου στην χώρα, και καλό είναι να την έχεις πάντα μαζί σου.

3. Τραπεζικός Λογαριασμός

Ο τραπεζικός λογαριασμός είναι απαραίτητος και θα είναι από τις πρώτες σου κινήσεις μετά την εγκατάσταση σου στο Βέλγιο. Υπάρχουν μικρές και μεγάλες τράπεζες στις οποίες μπορείς να απευθυνθείς για να ανοίξεις λογαριασμό (compte à vue/zichtrekening). ΟΙ πιο γνωστές τράπεζες είναι οι ING, BNP Paribas Fortis, KBC. Τα έγγραφα που θα χρειαστείς είναι ένα διαβατήριο/ταυτότητα ή την βελγική eID-card σου μαζί με αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας.

4. Τηλέφωνο & τηλεόραση

Για κινητή τηλεφωνία, οι μεγαλύτεροι πάροχοι είναι οι Base, orange και Belgacom/Proximus, αλλά υπάρχουν και μικρότεροι με πολύ καλά πακέτα όπως είναι η Telenet. H scarlet είναι επίσης ένας πάροχος φθηνός και για την ώρα καλή επιλογή.

Άδεια για την τηλεόραση (πλέον) δεν εφαρμόζεται, αλλά αν κατοικείς στην Βαλλωνική Περιοχή θα πρέπει να πληρώσεις έναν φόρο περίπου 100 € ανά σπίτι.

5. Ασφάλεια Υγείας

Το Βέλγιο διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Όλοι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να έχουν ασφάλεια υγείας από την οποία μπορούν να λάβουν να αποζημίωση. Ασφάλεια υγείας μπορείς να κάνεις μόνο αν διαθέτεις eID-card και είσαι εγγεγραμμένος στον δήμο σου. Η Μετακόμιση στο Βέλγιο θα σου εξασφαλίσει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας του πλανήτη.

Belgium is the power of economy!

Υπολογίστε το κόστος μεταφοράς από την φόρμα μας κάνοντας κλικ εδώ

Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24Eπικοινωνήστε στο τηλέφωνο: +30 210 2616522

Στο email μας : [email protected]

Φόρμα επικοινωνίας και CHAT κλικ εδώ 

Νέο ! Επικοινωνήστε μέσω εικονικής πραγματικότητας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

 

 

keywords: πως ειναι η ζωη στο βελγιο μετακομιση στο εξωτερικο κοστος – Τι πρεπει να κανω πριν φυγω στο εξωτερικο – Θελω να μετακομισω στο εξωτερικο – Ψάχνεις για Μετακομιση στο εξωτερικο – Μεταφορα οικοσκευησ στο εξωτερικο – Ζωη στο εξωτερικο – Τι χρειαζεται για να φυγω στο εξωτερικο – Ψάχνεις για Μετακομιση στο εξωτερικο Γερμανία Αγγλία Βουλγαρία Βέλγιο Ιταλία λουξεμβουργο ισπανια γαλλια μονακο Μετακομίσεις εξωτερικού Επιδοματα στο βελγιο Μεταφορές Ελλάδα Βέλγιο εργασια στο βελγιο για ελληνες βασικος μισθος βελγιο Μισθοι στο βελγιο Μεταφορικη βελγιο ελλαδα οικονομική μεταφορική για μετακόμιση στο βέλγιο μετακομίσεις στο βέλγιο πόσο στοιχίζει

Πίνακας Περιεχομένων :

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ FALIEROS MOVING

Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24
Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24
Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24
Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24
Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24
Μετακόμιση στο Βέλγιο μόνο με Falieros Moving 2023-24

FalierosVR για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Falieros Moving