skip to Main Content
Μετακομίζεις στην Ιταλία;

Μετακομίζεις Ιταλία; Tι πρέπει να ξέρεις – 2024

Μετακομίζεις Ιταλία ; Τι χρειάζεσαι για την μετακόμιση ;

Για να μετακομίσετε στην Ιταλία, χρειάζεστε ένα έγκυρο διαβατήριο ή άδεια παραμονής ( αν δεν είστε από Ελλάδα) , έναν φορολογικό αριθμό (Codice Fiscale) και ίσως ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, ανάλογα με τον σκοπό και τη διάρκεια της παραμονής σας. Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής στην Ιταλία, όπως τις διαφορετικές άδειες παραμονής, τα έξοδα διαβίωσης, και την αναγκαία υγειονομική ασφάλιση.

Ποιος είναι ο βασικός μισθός στην Ιταλία;

Στην Ιταλία, ο βασικός μισθός καθορίζεται από τη νομοθεσία και αναθεωρείται ετησίως. Στο τέλος του 2021, ο ελάχιστος μηνιαίος μισθός στην Ιταλία ήταν 1.050 ευρώ για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση σε όλους τους κλάδους. Ωστόσο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μπορεί να ορίζουν υψηλότερους μισθούς από αυτόν τον ελάχιστο. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι μισθοί στην Ιταλία μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον κλάδο εργασίας και την εμπειρία και τις δεξιότητες του εργαζομένου.

Πως είναι η ζωή στην Ιταλία;

Η Ιταλία είναι μια χώρα με μακρά ιστορία, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, πανέμορφη φύση, εξαιρετική κουζίνα και καλό κλίμα. Η ζωή στην Ιταλία είναι συνήθως αργή και χαλαρή, με έμφαση στην οικογένεια, τη φιλία και τις κοινωνικές σχέσεις. Οι Ιταλοί είναι γνωστοί για την αγάπη τους για το καλό φαγητό, το κρασί και την καλή ζωή.

Οι μεγαλουπόλεις της Ιταλίας, όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία, η Βενετία και το Μιλάνο, προσφέρουν πλούσια πολιτιστική ζωή, ενώ οι παραθαλάσσιες περιοχές της Ιταλίας προσφέρουν όμορφες παραλίες και κρυστάλλινα νερά για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.

Ωστόσο, η Ιταλία είναι μια χώρα με αυξημένη γραφειοκρατία, υψηλό κόστος διαβίωσης σε ορισμένες περιοχές και προκλήσεις στην οικονομία της χώρας, όπως η ανεργία και η φορολογική επιβάρυνση.

Η διαδικασία της μετακόμισης στην Ιταλία μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα, ανάλογα με τις ανάγκες σας και τα διαθέσιμα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας.

Πρέπει να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα έγγραφα για τη μετακίνησή σας, όπως το διαβατήριο ακόμα και αν είστε Έλληνας αφού θα είναι το πρώτο που θα σας ζητήσουν π.χ. σε μια Τράπεζα αφού η Ελληνική ταυτότητα δεν έχει ημερομηνία λήξης. Θα πρέπει επίσης να οργανώσετε τη μεταφορά των προσωπικών σας αγαθών και των επίπλων σας, καθώς και να εξασφαλίσετε κατάλληλη κατοικία και να οργανώσετε την εγγραφή σας στις τοπικές αρχές.

Επιπλέον, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τον πολιτισμό και τις κοινωνικές συνήθειες της Ιταλίας, και να μάθετε τη γλώσσα, ειδικά αν σκοπεύετε να ζήσετε μόνιμα στη χώρα.

Παρόλα αυτά, η Ιταλία είναι μια όμορφη και φιλόξενη χώρα, με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετικό φαγητό. Η μετακίνηση στην Ιταλία μπορεί να απαιτεί λίγο περισσότερη προετοιμασία, αλλά αξίζει τον κόπο.

Δείτε τα 10 καλύτερα Places στην Ιταλία στο παρακάτω Video:

Πως θα μεταφέρω στην Ιταλία τα πράγματά μου;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μεταφέρετε τα πράγματά σας στην Ιταλία, ανάλογα με τον τρόπο μετακόμισης σας και τον όγκο των αντικειμένων σας. Μερικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε είναι οι εξής:

Να μεταφέρετε τα πράγματά σας με την μεταφορική εταιρεία Faleiros Moving: η εταιρεία μας θα  αναλάβει να μεταφέρει τα πράγματά σας από την τρέχουσα τοποθεσία σας στην Ιταλία. Αυτή είναι μια καλή επιλογή αν έχετε πολλά πράγματα ή μεγάλα αντικείμενα διότι μπορούμε να σας μεταφέρουμε όλο το σπίτι που ζείτε στην Ελλάδα έτσι ακριβώς στην Ιταλία !

Να μεταφέρετε τα πράγματά σας με τρένο ή λεωφορείο: Αν έχετε λίγα πράγματα και δεν θέλετε να πληρώσετε για την αποστολή σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μεταφέρετε τα πράγματά σας με τρένο ή λεωφορείο. Πολλοί από τους μεγάλους επαγγελματικούς φορείς προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς από μια πόλη σε μια άλλη στην Ιταλία. Αυτός ο Τρόπος μπορεί όμως να σας κοστίσει περισσότερο αν δεν έχετε εμπειρία στην μεταφορά και θα σας βάλει σε πολλούς μπελάδες.

Οδικό δίκτυο της Ιταλίας

Μετακομίζεις στην Ιταλία Autostrada

Η Ιταλία έχει μια μεγάλη ποικιλία στους δρόμους της, οπότε το πλάτος των δρόμων μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με την περιοχή. Στα πιο παλιά κέντρα των πόλεων, οι δρόμοι μπορεί να είναι αρκετά στενοί και να είναι πεζόδρομοι ή αποκλειστικά προς χρήση των πεζών και μόνο. Εμείς στην Falieros Moving μπορούμε να προσαρμοστούμε σε οποιοδήποτε στενό και να σας φέρουμε τα πράγματά σας με ασφάλεια ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ιταλίας ή μετακομίζεις σε μεγάλη πόλη ή σε μικρή εμείς θα σου προσφέρουμε την μέγιστη δυνατή ομαλότητα !

Στις πιο μοντέρνες περιοχές και στους αυτοκινητόδρομους, οι δρόμοι είναι συνήθως αρκετά πλατιοί και ευρύχωροι. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι δρόμοι είναι στενοί, ειδικά στα βουνά και στα χωριά. Η Autostrada είναι ένα από τα καλύτερα οδικά συστήματα στο κόσμο και όλη η Ιταλία συνδέεται από Βορρά έως το Νότο. Μέσω της Autostada μπορείς να πας κυριολεκτικά παντού στην Ιταλία.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις σπουδές στην Ιταλία

σπουδές Ιταλία

Η Ιταλία προσελκύει πολλούς διεθνείς φοιτητές καθώς προσφέρει ένα διαφορετικό τοπίο, πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά, εμβληματικά και ιστορικά αξιοθέατα, συμπεριλαμβανομένου και του Colosseum της Ρώμης και το Leaning Tower στην Pisa, ασύγκριτη γαστρονομία, μια εντυπωσιακή ιστορία εφευρέσεων και ανακαλύψεων και φυσικά, το εκπαιδευτικό της σύστημα.

Η χώρα αυτή είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης παγκόσμιας κλάσης και τα πανεπιστήμιά της είναι από τα αρχαιότερα και τα πιο αξιοσέβαστα του κόσμου. Η έννοια του “πανεπιστημίου” έχει τις ρίζες της από την Ιταλία. Παρακάτω θα βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και τη ζωή στην Ιταλία.

1. Κάνε αίτηση για ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα
Όπως συμβαίνει στην Ευρώπη, οι προπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία διαρκούν τρία ή τέσσερα χρόνια και οι μεταπτυχιακές σπουδές διαρκούν ένα ή δυο χρόνια.
Υπάρχει μια ποικιλία ιδρυμάτων στην Ιταλία που εξειδικεύονται σε διάφορα πεδία, όπως και σχολές ιατρικής και πολυτεχνεία. Είτε επιλέξεις προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές σπουδές, η Edmundo μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το πανεπιστήμιο που σου ταιριάζει καλύτερα.

2. Αγγλόφωνα Προγράμματα
Το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα σου προσφέρει προγράμματα σε κάθε κλάδο, πολλά από τα οποία διδάσκονται στα αγγλικά. Μπορείς να βρεις προγράμματα που προσφέρουν ποικίλα μαθήματα για τους πρωτοετείς διεθνείς φοιτητές, όπως μαθήματα ιταλικής γλώσσας, προσανατολισμένα στον πολιτισμό κι επικεντρωμένα στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στην ιστορία και στη μαγειρική.

3. Το ιδανικό μέρος να σπουδάσεις Ιατρική
Υπάρχει ποικιλία πανεπιστημίων στην Ιταλία που προσφέρουν αγγλόφωνα προγράμματα ιατρικής για διεθνείς φοιτητές, τα πτυχία των οποίων αναγνωρίζονται σε όλη την Ευρώπη.

Εάν θέλεις να σπουδάσεις ιατρική στην Ιταλία, πρέπει να ξέρεις ότι το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο μέρη. Τα πρώτα δύο χρόνια είναι το προκλινικό μέρος κι έτσι επικεντρώνεται στο χτίσιμο γενικών γνώσεων, δηλαδή στην ανατομία, βιοχημεία, φυσιολογία, κυτταρική και μοριακή βιολογία. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει στο τρίτο έτος και καταλήγει στην αποφοίτηση. Θεωρείται το κλινικό μέρος και περιλαμβάνει μαθήματα όπως γενική χειρουργική, εσωτερικές ασθένειες, παθολογία, γυναικολογία. Θα αναπτύξεις τις πρακτικές σου δεξιότητες και θα εφαρμόσεις τη θεωρητική σου γνώση.

Έτσι, εάν έχεις πάθος με την ιατρική, η Ιταλία είναι ο ιδανικός προορισμός για σπουδές σε αυτό τον κλάδο. Το University of Padua έχει ένα από τα πιο οικονομικά προγράμματα ιατρικής στην Ευρώπη. Μία ακόμα καλή επιλογή θα ήταν το Universita Cattolica de Sacro Cuore. Ένας σύμβουλος της EDMUNDO μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις αίτηση σε αυτά τα πανεπιστήμια όπου θα μπορείς να επωφεληθείς τόσο από τα θεωρητικά όσο και από τα πρακτικά τους μαθήματα.

4. Ένας προσβάσιμος προορισμός σπουδών
Η Ιταλία είναι μία από τις πιο προσβάσιμες χώρες της Ευρώπης από άποψη διδάκτρων και κόστους ζωής.

Δίδακτρα από €3,000 /χρόνο.
Μέσο κόστος ζωής: €700 με 1,000 /μήνα για διαμονή, διατροφή, μεταφορά και διασκέδαση
Οι πιο ακριβές πόλεις: Ρώμη, Μιλάνο, Μπολονία
Πιο οικονομικές πόλεις: Πίζα, Πάντοβα ή Τορίνο

5. Μπορείς βρεις δουλειά στην Ιταλία;
Σαν διεθνής φοιτητής, το να βρεις μια part-time εργασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βγάλεις κάποια επιπλέον χρήματα. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στις θέσεις διαθέσιμες προς τους διεθνείς φοιτητές. Οι φοιτητές μπορούν να εργάζονται μέχρι part-time μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα, αλλά μπορούν να εργάζονται μέχρι 40 ώρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και των διακοπών.

Υπάρχουν πρακτικές για προπτυχιακούς φοιτητές. Αυτές οι δουλειές δεν σου προσφέρουν μόνο χρήματα, αλλά προσφέρουν επαγγελματική ανάπτυξη και εμπειρία που είναι πάντα πολύ χρήσιμα για ένα φοιτητή.

Πολλά πανεπιστήμια επίσης προσφέρουν εργασία στους φοιτητές τους. Το πανεπιστημιακό campus και οι εγκαταστάσεις μπορούν να προσλάβουν φοιτητές να αναλάβουν πόστα επι πληρωμή μέσα στο πανεπιστήμιο. Αυτές οι δουλειές μπορούν να σε βοηθήσουν να πληρώσεις τα δίδακτρά σου και τα καθημερινά σου έξοδα.

Χρήσιμο Link υπουργείο εσωτερικών της Ιταλίας στα Αγγλικά κλικ εδώ


Υπολογίστε το κόστος μεταφοράς της Falieros Moving από την φόρμα μας κάνοντας κλικ εδώ

Eπικοινωνήστε στο τηλέφωνο: +30 210 2616522

Στο email μας : [email protected]

Φόρμα επικοινωνίας και CHAT κλικ εδώ
Νέο ! Επικοινωνήστε μέσω εικονικής πραγματικότητας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Περισσότερα για τις μετακομίσεις στο εξωτερικό κλικ εδώ

keywords :Ιταλία μεταφορά μεταφορές μετακομίσεις μετακόμιση μετακομίζω στο Λουξεμβούργο σπουδάζω στην Ιταλία τιμές μεταφοράς στην Ιταλία μεταφορες ιταλια ελλαδα τιμες Μεταφορικη ιταλια θεσσαλονικη καρασουλης μεταφορικη Μεταφορα αυτοκινητου απο ιταλια ελλαδα Φορτια απο ιταλια για ελλαδα Μεταφορικη αθηνα ιταλια italy lines θεσεις εργασιας σπουδαστές ιταλίας italiano

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ FALIEROS MOVING

Μετακομίζεις Ιταλία;  Tι πρέπει να ξέρεις - 2024
Μετακομίζεις Ιταλία;  Tι πρέπει να ξέρεις - 2024
Μετακομίζεις Ιταλία;  Tι πρέπει να ξέρεις - 2024
Μετακομίζεις Ιταλία;  Tι πρέπει να ξέρεις - 2024
Μετακομίζεις Ιταλία;  Tι πρέπει να ξέρεις - 2024
Μετακομίζεις Ιταλία;  Tι πρέπει να ξέρεις - 2024

FalierosVR για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Falieros Moving